Biofotonen

Fotonentherapie behandelt het lichaam met een lage intensiteit infrarood laserlicht en rood LED-licht met als doel de werking van de lichaamscellen te stimuleren. Elke cel houdt zichzelf in leven door algemene functies, zoals de opname van zuurstof en voedingsstoffen, afbraak en opbouw van stoffen, communicatie met andere cellen, zelfherstel en celdeling. Elke cel heeft ook specifieke functies die in dienst staan van een optimale werking van het lichaam, zoals transport van zuurstof door rode bloedcellen, samentrekking van spieren door spiercellen en overdracht van elektrische signalen door zenuwcellen. Het functioneren van ons lichaam als geheel wordt bepaald door het functioneren van alle individuele cellen


Sinds 1975 bewijst wetenschappelijk onderzoek dat lichaamscellen continue licht uitstralen. Het licht kreeg de naam biofotonen en kenmerkt zich door veel infrarood licht en een zeer lage intensiteit. Dit biologische laserlicht ontstaat doordat alle lichaamscellen zonlicht opnemen en het vervolgens transformeren in biofotonen. Lichaamscellen gebruiken biofotonen als bron van energie voor alle celfuncties en als communicatiemiddel voor het aansturen van alle celfuncties en de samenwerking met andere cellen.

Biofotonen therapie kan ingezet worden voor het verhogen van je energie en je zelf helend vermogen. Biofotonen therapie is ook heel goed te combineren met andere therapie vormen zoals acces bars en frequentie therapie.